Grillezett fasírt roládok
A következő darált húsos receptet elsősorban grillezés során javasoljuk elkészíteni, de ha a helyzet úgy hozza, a roládok megsüthetők olajban, vagy a sütőben is. Percek alatt elkészíthető, finom és praktikus étel a grillezett fasírt rolád, amelyet érdemes a nyársakkal együtt tálalni, így a elfogyasztásához evőeszközre sincs szükség és a kezünk is viszonylag tiszta marad..
Hozzávalók:
50 dkg darált hús
2 gerezd fokhagyma
1 tk só
2 ek olívaolaj
ízlés szerinti mennyiségben őrölt bors és tabasco
Elkészítés:
A fa nyársakat áztassuk be vízbe, a fokhagymákat pucoljuk meg.
A darált húst dolgozzuk össze a fokhagymaprésen átnyomott fokhagymával, és ízesítsük pikánsan a további hozzávalóval. Adjuk hozzá az olajat, és vizes kézzel formázzunk belőle kb. 6-8 cm hosszú roládokat. A roládok közepébe (hosszanti irányban) szúrjunk 1-1 nyársat.
Kb. 6-8 perc alatt készre grillezzük, közben többször megforgatjuk.
Tippek:
Javasoljuk (sovány) marhahúsból elkészíteni. A fenti adagból kb. 10 db rolád készülhet.
Kivételesen ne spóroljunk az ízesítőkkel, a fokhagymát se dinszteljük meg. Akkor finom, ha alaposan megfűszerezzük.
A grillezett fasírt roládokat tálaljuk salátával, mártogatósokkal, nagyon jól passzol hozzá például a szintén percek alatt elkészíthető tzatziki.
|