Grillezett oldalas:
Olcsóbb, és ugyancsak ízletes alapanyag a sertésoldalas , ám a húst ekkor a sütést megelőzően jó 50 percen át pároljuk annyi vízben, hogy ellepje.
A vízbe tegyünk fokhagymát, vágott vöröshagymát, sót, borsot. Amíg az oldalas fő, elkészíthetjük a szószt: az apróra vágott fokhagymát, vöröshagymát olajon megfuttatjuk, felengedjük kevés vízzel, paradicsompürével, és kevés cukorral. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, de adhatunk hozzá Worchesterszószt, ecetet is. A szószt 30 percig főzzük, hogy jól besűrűsödjön. Ha az oldalas megpuhult, darabokra vágva a tűzre tesszük, és mindkét oldalukon 10-15 perc alatt pirosra sütjük, majd a szósszal gyakran kenegetve még 8 percen át szép vöröses-barnásra pirítjuk.
|