BOGRÁCS ÖTLETEK
KALÓRIABOGRÁCS NYÍLT TŰZÖN
A tűz felett felmelegített bográcsba elsőként a csíkokra vágott szalonnát tesszük, majd amikor már kellőképpen kiolvadt a zsírja, megpirítjuk a kockákra vágott hagymát. Ezután a kolbászkarikákat, majd a meghámozott, feldarabolt krumplit ömlesztjük a fazékba. Ízlés szerint fűszerezzük, végül hozzátesszük a szeletekre vágott gombát és a tésztát. Csak ezután öntjük fel annyi vízzel, amennyit csak elbír a bogrács. Lefedjük, majd addig főzzük a tábortűz felett, amíg el nem párolog szinte az összes lé a bográcsból. Köretként nyáron uborkasaláta, télen pedig vegyes savanyúság csipegetése ajánlott.)
Hozzávalók (10 személy részére):
4-5 fej vöröshagyma,
500 g. lebbencstészta,
1,5 kg. krumpli,
ízlés szerinti mennyiségű császárszalonna,
kolbász,
gomba;
az ízesítéshez: só, pirospaprika, tárkony, majoranna.
|