Paradicsomos csirke-falatok
A csirkemell állítólag a csirke legegészségesebb része, de sokszor sütés, grillezés során kiszárad vagy unalmas marad az íze. A grillezett paradicsomos csirke falatok azonban nagyon finom, pikáns szószban készülnek, amely elkészítése ráadásul gyors és tuti egyszerű is!..
Hozzávalók
50dkg bőrözött csirkemell
3ek paradicsompüré
2ek méz
2ek Worcestershire szósz
1ek apróra vágott rozmaring
25dkg koktél paradicsom
Rozmaring díszítéshez
só, bors
Elkészítés
Vágjuk fel 2.5cm-es kockákra a csirkemellet.
Keverjük el a paradicsompürét, mézet, Worcestershire szószt és a rozmaringot, majd öntsük rá a csirke darabokra. Keverjük el alaposan.
Pihentessük a hűtőszekrényben 1-2 órát, vagy legalább addig, amíg a grillsütő felmelegszik.
Közben áztassunk be fapálcikákat kb fél órán keresztül (ha fémnyársakat használunk, ez természetesen kihagyható).
Amikor a grillsütő felmelegedett vagy a parázs megfelelő, a csirke darabokat és a paradicsomokat felváltva húzzuk fel a pálcikákra. Kenjük meg a maradék szósszal a nyársakat, sózzuk meg egy kicsit, és grill alatt vagy kinti grillsütőn pirítsuk kb 10-15 percig. Grillezés közben forgassuk meg a nyársakat néhányszor.
Tippek
Vigyázzunk arra, hogy a hús alaposan átsüljön, de a paradicsom ne égjen oda – így lehetőleg parázson grillezzük vagy a lávaköves grillsütő felső polcán a nyársakat
Köretként tálaljunk salátákat, rizottót vagy grillezett zöldségeket
Hidegen is nagyon finom – a csirkedarabokat mártogatósokhoz is alkalmazhatjuk pl kerti partik, házibulik alkalmával, de akár pikniken is.
Ajánljuk gyerekeknek is pl zserekzsúrra – hiszen van olyan gyerek, aki ne szeretné a paradicsompürét?
A grillezett paradicsomos csirkefalatok nem csupán egy könnyű, de egészséges étel is, így az egészséges életmód híveinek vagy diétázóknak kimondottan ajánljuk.
|